Hidrocel

Què és la hidrocel?
La hidrocel es produeix per l’existència d’una comunicació entre la cavitat abdominal i l’escrot, que produeix que surti líquid peritoneal cap a l’escrot. Aquest fet comporta que hi hagi una variació de la mida del testicle al llarg del dia. La intervenció quirúrgica consisteix a accedir a la regió inguinal a través d’una incisió a la pell i a extirpar aquesta comunicació.

A quina edat s’ha de realitzar la intervenció quirúrgica?
Aquesta operació s’ha de fer tan aviat com es diagnostica: tot i que no és una urgència vital, no s’ha de demorar la intervenció per causes que no tinguin una justificació mèdica.

Quin tipus d’anestèsia i quina sutura s’utilitza?
Aquest procediment es realitza amb anestèsia general. Normalment s’utilitza una sutura que es reabsorbeix, de manera que no cal retirar els punts de sutura, que cauen sols al cap d’una setmana o deu dies.

Quants dies haurà d’estar ingressat?
Normalment, hi ha una hospitalització de tres dies. Les primeres hores del postoperatori, el nen pot tenir molèsties a la ferida que solen disminuir si es prenen analgèsics.

Quines complicacions poden sorgir?
Com qualsevol pràctica mèdica, no està exempta de riscos i complicacions, començant pels que comporta l’anestèsia general. Hi ha poques complicacions, i les més freqüents poden ser sagnat post-quirúrgic, hematoma escrotal, infecció de la ferida operatòria, granuloma de refús a la sutura i reproducció de la hidrocel. En general totes aquestes complicacions es resolen en un termini raonable de temps.